Sembla que ja tenim dominat això de fer receptes o, com a mínim, ho hem intentat. Tot seguit, us presentem dues situacions en les quals els seus protagonistes no han tingut tanta sort com vosaltres. Intenteu ajudar-los per tal d'aconseguir els seus objectius.
1. Un elaborador de rajoles de xocolata vol produir 2000 Kg d’un nou sabor. Per fer-ho barrejarà xocolata amarga (que es ven a 4 €/Kg) i xocolata amb llet (que es ven a 2’60 €/Kg). Aquest nou producte tindrà un preu de cost de 3’50 €/Kg.
a) Quants Kg de cada varietat necessitarà?
b) Per determinar el PVP carregarà un 12 % al preu de cost. A quin preu es vendrà a les botigues aquest nou producte?
c) Sabent que n’ha fabricat 2000 Kg. Quin benefici li reportarà?
d) Si ven aquest producte a Gran Bretanya. Quin hauria de ser el preu en lliures esterlines? I en dòlars als EUA?
2. La Marta ha trobat aquesta recepta per fer un pastís de xocolata en la qual indica que necessita els següents ingredients:
· 300 g de xocolata de cobertura negra del 66% de cacau
· 250 g de mantega
· 5 ous
· 80 g de sucre
· 50 g de farina
Ajuda a resoldre els següents dubtes de la Marta:
a) Quin cost té aquest pastís?
b) Quines quantitats necessitarà per fer 6 pastissos?
c) Quants paquets de farina i sucre li fan falta? Quantes tarrines de mantega? Quantes dotzenes d’ous?
Segur que estaran molt agraïts!
Bona feina!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada